Admitere

Liceu

Bucuria de a fi licean în cadrul Colegiului "Richard Wurmbrand" înseamnă nu doar a-ți pregăti viitoarea carieră, ci și a te pregăti pentru viață în toată plenitudinea ei. În acest spațiu, elevii noștri sunt încurajați să aspire către excelență, să se angajeze în acțiuni de voluntariat, să se implice activ atât în comunitatea școlară, cât și în cea extra-scolară, să cultive prietenii autentice și să onoreze valorile fundamentale: învățarea, responsabilitatea, dragostea, integritatea și creativitatea.

Mândria noastră străbate dincolo de cifre, exprimându-se în realizări palpabile. Suntem onorați să ne clasăm pe locul al doilea la nivel național în ceea ce privește promovabilitatea la examenul de bacalaureat. Cu aceeași bucurie, asistăm la faptul că peste jumătate din comunitatea noastră școlară obține distincții la concursuri de prestigiu, la nivel local, județean și național.

Cu toate acestea, înalta mândrie izvorăște din comportamentul și atitudinea elevilor noștri. Tinerii care își încheie ciclul liceal în cadrul Colegiului "Wurmbrand" aduc onoare numelui școlii noastre printr-o atitudine fermă, dar plină de căldură și respect. Deopotrivă, voluntariatul face parte din firea lor. Este o bucurie să vedem cum acești liceeni strălucesc în comunitate prin educație și bune maniere.

Vă îndemnăm să acceptați provocarea "Wurmbrand": adolescența copilului dumneavoastră poate fi sursa unei schimbări pozitive în societatea noastră românească! Alăturați-vă comunității noastre cu încredere și pregătiți-l pe tânărul dumneavoastră să devină o forță benefică pentru viitorul nostru comun.

 

Colegiul „Richard Wurmbrand” Iași oferă elevilor nivelului liceal următoarele specializări:

 • profilul uman, specializarea filologie (20 de locuri)

                                Examen: Limba română (18 iunie 2024)

 • profilul real, specializarea matematică-informatică (20 de locuri)

                                Examen: Matematică (19 iunie 2024)

 • profilul real, specializarea științe (20 de locuri)

                                Examen: Matematică (19 iunie 2024)

 

Înscrieri: până pe 15 iunie 2024

Interviuri: 17 iunie 2024 (probă eliminatorie)

Probă orală de limba engleză: 17 iunie 2024

Taxa de admitere: 500 de lei (nereturnabilă)

 

Nota admitere: 50% media EN + 50% examen admitere

 

TAXA DE ŞCOLARIZARE: 13.200 lei/an

Documente necesare
 • Certificatul de naştere/buletinul copilului
 • Adeverință de elev
 • Certificatul de căsătorie al părinţilor
 • Copii după cărţile de identitate ale părinţilor
 • În caz de tutelă, împuternicire, deces, divorţ – acte doveditoare

 

Contractul se semnează în maximum 5 zile de la comunicarea rezultatului.

Servicii oferite
 • Cursuri de limba engleză Cambridge susţinute de profesori certificaţi
 • Programul Mai Întâi Caracterul
 • Cluburi educaţionale şi activităţi extraşcolare
 • Activităţi sportive
 • Studiul informaticii şi a competenţelor de utilizare a calculatorului
 • Studiul instrumentelor pentru copii (pian, vioară, flaut) la cerere
 • Servirea prânzului în cadrul cantinei şcolii
 • Tabere şi excursii
 • Serbări şi programe artistice

7 motive care să te ajute să te decizi!

 1. În anul 2022, Colegiul „Richard Wurmbrand” a avut o rată de promovare de 100% la Bacalaureat și unul dintre absolvenții noștri a obținut media 10.
 2. Absolvenţii noştri au demonstrat că pot fi cei mai buni în domeniile pe care le aleg (Emil Pânzaru – University of Sheffield Politics din Marea Britanie; Deborah Manea – ESB Business School, Reutlingen, Germania, Iustina Bucur – Facultatea de Matematică a Universităţii „Al I. Cuza”- Iaşi).
 3. Elevii noştri de liceu învaţă într-o manieră modernă, interactivă: lecţii interdisciplinare, proiecte interesante, responsabilizare prin implicarea în organizarea evenimentelor din școală, dezvoltarea spiritului de lider.
 4. Colegiul „Richard Wurmbrand” este membru a British Council Exams Partnership Programme. Absolvenţii noştri obţin certificatele Cambridge cu scoruri foarte ridicate.
 5. Programul Character First. Punem un accent deosebit pe formarea caracterului elevilor noştri. Ne dorim şi reuşim să avem elevi bine pregătiţi academic, responsabili, sociabili, cu iniţiativă şi oneşti.
 6. Părinţii sunt informaţi asupra evoluţiei copilului, sunt provocaţi să înveţe cum să fie părinţi mai buni şi sunt încurajaţi să fie parteneri în educaţia copilului lor: Ziua Părintelui, sistemul ADSERVIO de comunicare on-line cu părinții, seminarii, etc.
 7. Elevii beneficiază de o consiliere profesionistă, pentru toate domeniile de interes specific acestui segment de vârstă.