Mesajul părintelui la început de an şcolar 2011-2012

Dragi elevi, stimaţi dascăli și părinţi,

Bine ati venit la Colegiul “Richard Wurmbrand”!

Un nou an școlar își anunță începutul și o dată cu primul sunet al clopoțelului încep emoțiile, bucuria, așteptările, speranțele elevilor, părinților și dascălilor. Acest an școlar aduce o nouă lege a învățământului, noi metodologii, noi promisiuni pentru o școală românească ce se dorește a se integra în valorile școlii europene, care să asigure o educație de calitate bazată pe valorizare, moralitate și egalitate de șanse.

Pentru unii dintre voi, dragii noștri copii, abia s-au deschis aripile pentru cunoaştere, pentru descifrarea literelor şi cifrelor! Pentru alţii, acest început înseamnă o nouă etapă de dezvoltare, într-o altă treaptă de învăţământ! Este o datorie a noastră, a adulților, fie că suntem părinți, dascăli, reprezentanți ai Ministerului Educației, oameni politici și reprezentanți ai autorităților locale, de a veghea ca dumneavoastă să aveți o școală modernă, siguranță și securitate, corectitudine și respect, cursuri atractive care să vă pregătească pentru viață. Vrem să înțelegeţi de ce învăţaţi, vrem să vă formaţi pentru viaţă! Vrem să vi se recunoască dreptul la educaţie!

Dumneavoastră, stimaţi dascăli, aveți datoria dar și privilegiul de a forma noi generaţii, de a fi modele demne de urmat pentru copiii noștri, elevii dumneavoastră! Pentru acest lucru, ca părinți, ne înclinăm cu respect și vă asigurăm că vom face tot ce este posibil pentru a fi alături de școală, pentru a participa activ la educația copiilor noștri.

Dragi părinți, avem obligația de a fi părinte responsabil pentru educația copiilor noștri, dar avem și dreptul de a fi informați privind educația lor, de a fi respectați pentru opiniile noastre. Vorbim de un proces de educaţie care începe acasă şi continuă în şcoală.

Avem încredere în dragostea părinţilor pentru copii! Avem încredere în dăruirea dascălilor de la Colegiul RW! Avem încredere că voi copiii noştri, cu sprijinul nostru, veți depăşi toate greutăţile şi vă veţi înălţa pe aripile cunoaşterii !

Dragi copii, vă dorim sănătate, putere și dăruire de a învăța, reușite în viață! Aveți încredere în voi şi în valorile morale, în dascălii şi părinţii voştri!

Stimați dascăli ai CRW, recunoscându-vă dăruirea pentru educația copiilor noștri, vă urăm un an școlar bun, cu satisfacții și realizări!

Un an de împlinire cu multe succese de care să ne bucurăm împreună!

 

Dipl. Ec. Ovidiu DIACONU

Reprezentantul Părinţilor CRW