Forumul Educației România – Republica Moldova

Forumul Educației România – Republica Moldova

𝐃𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐢̂𝐧 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐞, cu toate implicațiile sale a fost tematica principală a 𝐅𝐨𝐫𝐮𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 – 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚, aflat la prima ediție – eveniment care a reunit la 𝐈𝐚𝐬̦𝐢, în perioada 𝟐𝟕-𝟐𝟖 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟐, peste 250 de cadre didactice din România și Republica Moldova.

Profesorii au venit cu soluții pentru adaptarea la noua normalitate, atât din perspectiva dascălului, cât și a managerului de școală, toate menite să ajute la gestionarea decalajului digital și la reducerea diferenței în ceea ce privește competențele necesare, între învățământul preuniversitar și cel universitar. Una din ideile principale pe care s-a pus accentul a fost importanța alegerii tehnologiilor potrivite în funcție de obiectivele școlii și nu realizarea dotărilor, fără a avea un plan clar cu privire la utilizarea instrumentelor digitale. S-a mai discutat despre formarea cadrelor didactice și necesitatea bibliotecilor cu conținut digital, punându-se accent pe exemplele de bună practică deja implementate în unele unități de învățământ.

Ne bucurăm că am avut ocazia să fim printre organizatorii acestui eveniment. Mai multe fotografii puteți găsi: https://forumuleducatiei.ro/galeriefoto/