
Speranță în izolare
Stimați părinți,
Colegiul „Richard Wurmbrand” este o școală privată, de cultură generală, care promovează o educație ce are la bază perspectiva creștină asupra lumii și vieții. Chiar dacă în ultimele zile nu am fost la școală, dorim să vă asigurăm că am lucrat intens pentru beneficiul copiilor noștri.
Așa cum ați observat de-a lungul timpului, pentru noi școala nu înseamnă o clădire, ci o comunitate. De aceea, în contextul actualei pandemii, cauzate de virusul COVID-19 , dorim să vă oferim câteva gânduri pentru a vă încuraja.
1. Suntem aici pentru a oferi speranță!
Escaladarea situației curente, incertitudinea cu privire la viitor, criza economică, grija pentru cei dragi, știrile și fake news-urile cauzează anxietate, frică și panică.
În Noul Testament, ni se reamintește că „…toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său” (Romani 8:28). Biblia îi asigură pe cei care-L iubesc pe Dumnezeu că toate lucrurile, inclusiv această epidemie, lucrează spre binele nostru, și că nimic nu ne poate despărți de dragostea Lui: „Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul sau strâmtorarea sau prigonirea sau foametea sau lipsa de îmbrăcăminte sau primejdia sau sabia?” (v. 35).
Suntem aici pentru a vă da această speranță care se regăsește în dragostea lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi.
2. Suntem aici pentru a oferi ajutor!
Timp de două milenii, creștinii n-au fost cunoscuți ca oameni ai distanțării sociale și nici ca „lupi singuratici”, ci ca oameni ai speranței, ai încurajării și ai implicării.
În plină criză economică, politică și socială, primii creștini nu erau dedicați numai întâlnirilor în cadrul cărora citeau Scriptura și se rugau, ci „toţi cei ce credeau erau împreună la un loc şi aveau toate de obşte. Îşi vindeau ogoarele şi averile, şi banii îi împărţeau între toţi, după nevoile fiecăruia” (Faptele Apostolilor 2:44-45).
În ultimele zile, am văzut disperarea oamenilor care s-au îmbulzit să golească toate rafturile și poate că sunt familii din școală care au nevoie de alimente sau de alte lucruri. Suntem aici pentru a vă da o mână de ajutor, de aceea, vă rugăm să ne comunicați dacă putem face ceva pentru dumneavoastră!
3. Suntem aici pentru a fi aproape!
Chiar dacă nu suntem împreună în același loc, putem fi aproape unii de alții. Într-adevăr, decizia de a sta în casă, de a ne izola, din cauza apariției epidemiei, poate părea modernă, însă nu e. De exemplu, în Vechiul Testament, în cărțile scrise de Moise, dincolo de legile morale și ceremoniale, regăsim și legi sanitare pe care Dumnezeu le-a dat poporului Israel. Aceste legi prevedeau, printre altele, și carantina medicală – cei care aveau o boală contagioasă trebuia să locuiască singuri, în afara taberei, până își recăpătau sănătatea (Levitic 13:46).
Mai mult, Biblia ne îndeamnă să fim înțelepți și să respectăm deciziile autorităților atunci când acestea nu contravin moralei. Apostolul Pavel le reamintește creștinilor „să fie supuşi stăpânirilor şi dregătorilor, să-i asculte, să fie gata să facă orice lucru bun…” (Tit 3:1).
Prin urmare, ținând cont de rapiditatea cu care se răspândește virusul, vă rugăm frumos să respectați recomandările Guvernului României privind evitarea zonelor aglomerate, limitarea contactului cu alte persoane și respectarea regulilor de igienă personală.
Cu toate că trebuie să respectăm distanțarea fizică, este important să fim aproape din punct de vedere social. Singurătatea e mai gravă decât pandemia. Astfel, de luni vom fi alături de copiii dumneavoastră prin intermediul școlii online. Deoarece suspendarea cursurilor presupune că elevii sunt acasă, ne dorim ca fiecare copil să participe la aceste ore. Suntem aici pentru a vă fi aproape!
În concluzie, această nouă situație ne provoacă să ne regândim prioritățile și ne oferă oportunitatea de a înțelege că există speranță în Dumnezeu, că ne putem ajuta unii pe alții și că suntem o comunitate!
Cu deosebită prețuire,
Director,
Prof. dr. Cristian Ovidiu Lucaci