
Felicitări Robert Hriţac – media 10 la BAC
Rezultate Bacalaureat 2015. Cinci elevi din judeţul Iaşi au reuşit performanţa de a lua 10 pe linie la Bac 2015 Iaşi. Cine sunt elevii de 10 de la Bacalaureat 2015 Iaşi şi care sunt planurile lor de viitor. Procentul de promovabilitate pentru examenul de Bacalaureat 2015 Iaşi este de 76,3%, înainte de contestaţii. Rezultatul este cu 10% peste media naţională şi cu 2,7% mai bun comparativ cu 2014.
Citeşte continuarea în ziarul Adevărul.ro.
Iată mărturia lui Robert:
„Pentru mine, școala, nu s-a prezentat niciodată în clișee. Nu am făcut din teste sau din examene un scop în sine, ci o modalitate de a învăța mai bine, poate tocmai datorită presiunii inerente situațiilor de acest fel. Mi-am dat seama că, în primul rând, e important să învăț pentru mine, să-mi diversific și aprofundez cunoștințele și cultura generală și, mai ales, să mă formez pentru viață, nu doar să rețin niște informații. Mulți nu cred că învățatul „din plăcere” este posibil, iar adevărul e că nu poți să fii interesat sau pasionat de toate lucrurile. Dar cred că viața te poate aduce în multe situații în care, – nu chiar toate, e adevărat – , dar multe cunoștințe din domenii diverse se pot dovedi foarte utile.
Bazele acestei „filosofii educaționale” mi-au fost puse din copilărie și sunt mai mult decât recunoscător pentru educația primită în familie. Curiozitatea tipică vârstei mi-a fost satisfăcută de biblioteca masivă, de șirul lung de atlase, articole, reviste, și, nu în ultimul rând, de drumețiile în natură. Cred că frumosul din natură și din oameni, dar și frumosul reflectat în artă, asigură o dezvoltare armonioasă, holistică, a ființei, iar rolul principal al educației este sau ar trebui să fie acela de a ne ajuta să înțelegem și să apreciem mai bine acest frumos.
Continuând șirul experiențelor mele, am găsit și o școală în care accentul principal planează asupra caracterului, nu a cunoștințelor. Nu pot să nu amintesc dedicarea și perseverența profesorilor și a conducerii Colegiului Richard Wurmbrand de a face din noi nu un „bagaj” de informaţii învălmășite, ci, în primul rând, oameni de caracter, care să se descurce cu adevărat în viață, nu doar teoretic.
Am învățat, totodată, să nu mă tem de viitor. Frica de eșec blochează, pentru mulți, șansa unui succes. Nu sunt nici „optimistul incurabil” care se avântă cu entuziasm înainte. Voi aborda viitorul ca până acum: calm, echilibrat și hotărât. Fascinația pentru trecut, „cheia prezentului și a viitorului”, mă conduce către o carieră în domeniul arheologiei. Ca orice pasiune, e greu de explicat în cuvinte și de transmis ceea ce simt. Vreau doar să le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine până acum și vor avea în continuare.
În final, Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru fiecare aspect al experienței și vieții mele.”