O excursie… de nota 10!

O excursie… de nota 10!

w

„Săptămâna altfel” a însemnat, pentru elevii claselor de gimnaziu, o „excursie altfel”. Împreună cu profesorii Delia si Octav Ambrosie, Iustina Bucur, Daniela Samoilă și Nicoleta Redinciuc, wurmbrandiștii au petrecut trei zile deosebite la Lunca Bradului în compania echipei Integro. Încă din prima zi, elevii au fost provocați să își calibreze atenția și răbdarea pentru a ținti corect la tirul cu arcul și, mai mult decât atât, au reușit să zboare ajutați de hamurile tirolianei amplasate la 11 metri pe o distanță de 200 de metri. Seara, a avut loc o petrecere luminoasă, la propriu și la figurat, elevii confecționându-și brățări, coliere și chiar ochelari din bețișoare cu lumină fosforescentă.

A doua zi, elevii au avut de înfruntat alte probe prin care și-au demonstrat calitățile de buni coechipieri și de oameni de încredere. Astfel, au reușit să parcurgă elemente precum: turnul de lăzi, scara uriașă, mersul uriașului, platformele maritime, trecerea zidului uriaș, dar și o probă 1 la 1, la care elevii au fost provocați să mergă pe o sârmă, singurul sprijin fiind celălalt partener. De asemenea, în aceeași zi, s-a desfășurat mult așteptatul joc de Paintball, iar seara ne-am delectat cu jocuri amuzante de interior.

Punctul culminant a fost atins a treia zi, când gimnaziștii au participat la un curs autonom de dezvoltare personală, fie de nivel mediu, fie nivel avansat, ambele presupunând parcurgerea unor elemente la înălțime: mersul pe cauciucuri, pe bușteni suspendați, pe scânduri în zig-zag, tiroliana din picioare, mersul pe sârmă, scara mișcătoare, zidul de alpinism. Toate aceste activități au fost permanent supravegheate de traineri profesioniști care au oferit toate explicațiile înaintea și în timpul executării fiecărei probe individuale sau de grup.

Cred că această excursie și-a atins obiectivele, și anume: cunoașterea colegilor de gimnaziu și cooperarea cu aceștia, dezvoltarea încrederii în sine și în ceilalți, spiritul de echipă și încurajarea. Merită menționat faptul că, pe drum înspre Lunca Bradului, a luat naștere și un imn al excursiei gimnaziștilor. Iată versurile:

„Suntem împreună, ne merge strună,

Vrem să fim fericiți și să rămânem uniți

Wurmbrandiști, da, da , da,

Nu mai suntem astăzi triști,

Wurmbrandiști, da, da, da,

Ne place excursia!”