Micii consilieri de lectură

Micii consilieri de lectură

961624_10206252918913066_741385657_nÎn cadrul proiectului Îmi place să citesc, clasa a III-a a Colegiului „Richard Wurmbrand” (dna. învățătoare Elena Ilie și dna. învățătoare Andreea Cazacu) au organizat o activitate care să sprijine interesul pentru lectură al copiilor, împreună cu clasa I A (dna învățătoare Ana Maria Burlacu și domnișoara învățătoare Ema Antoniu).

Activitatea, intitulată Consilieri de lectură, a fost gândită în așa fel încât, pe de o parte să pună în valoare faptul că la clasa a III-a sunt copii care citesc foarte mult și sunt capabili să împărtășească din experiențele lor literare, iar pe de altă parte să evidențize faptul că, la clasa I B, sunt copii care, de asemenea, au început să citească mult și cu folos.

Activitatea s-a desfășurat la biblioteca școlii și elevii clasei I au avut parte, pentru început, de explicații din partea domnului bibliotecar despre fondul de carte al bibliotecii, care sunt condițiile pentru împrumut și care sunt cele mai dorite cărți de către copiii de vârsta lor. În momentul următor, câțiva elevi de clasa a III-a i-au încurajat pe colegii  lor mai mici, de lectură, să citească, să fie atenți la ceea ce citesc, la cuvintele deosebite pe care le întâlnesc și, mai ales, să se lase purtați pe aripile imaginației, atunci când pătrund pe tărmul fascinant al universului creat de autor….