Lectură despre nemurire

Lectură despre nemurire

11124014_10206355075226910_1929991818_n (1)Colegiul „Richard Wurmbrand” a fost gazda unor activități frumoase și provocatoare, organizate în cadrul Cercului de lectură ,,Hoinari în lumea cărților”. Cartea propusă pentru această întâlnire de proiect a fost Tuck pentru totdeauna de Natalie Babbit. Organizatorii (prof. Brândușa Chelariu, prof. Delia Ambrosie, prof. Nicoleta Redinciuc și bibliotecar Victor Gotânjan) au pregătiit mai multe activități pentru musafirii din cele șase școli participante.

Cartea a fost prezentată de doi elevi din clasa a VII-a, într-un inedit interviu cu personajele principale ale romanului. Elevele din clasa a IX-a au făcut trimiteri la câteva opere din literatura română care tratează, ca și cartea supusă discuției, problema nemuririi. Într-o etapă ulterioară, copiii participanți la eveniment au scris mai multe pagini de jurnal, cu reguli pentru o lume nemuritoare. În partea de final a activității, elevii au participat la o dezbatere incitantă între muritori și nemuritori. Spiritele s-au încins pentru că, au considerat liceenii, e greu să fii nemuritor într-o lume a muritorilor, dar e și incitant să șii că ar trebui să găsești resurse de energie și de creativitate pentru eternitate!

Activitatea s-a încheiat cu o evaluare informală, care a dezvăluit că elevii au învățat o mulțime de lucruri, dar au rămas și cu întrebări legate de rostul ființei umane pe acest pământ.