Cărți și fluturi la clasa a IV-a

Cărți și fluturi la clasa a IV-a

IMAG0182Colegiul „Richard Wurmbrand” și-a propus să gestioneze cu înțelepciune tranziția copiilor din ciclul primar în ciclul gimnazial al școlii noastre. Asta pentru că experiența didactică a multor profesori și învățători arată că există o ruptură între felul în care lucrează învățătorul la clasă și diversitatea de stiluri didactice la care este expus copilul odată cu intrarea în clasa a V-a.

Așadar, pentru optimizarea procesului didactic în cazul viitorilor elevi de gimanaziu, doamna învățătoare Aurica Pintilie a invitat profesorii Colegiului să desfășoare ore de română și de matematică la clasa a IV-a. Doamna prof. de limba și literatura română,  Brândușa Chelariu, a ținut o lecție intitulată ,,Despre cărți și despre fluturi”, care a avut printre obiective problema decodării operei literare, a folosirii analogiilor în procesul de interpretare și creșterea capacității copiilor de a se exprima critic, pe marginea unui text literar.

Ora a fost dinamică și copiii au dorit să arate că sunt bine pregătiți să analizeze un text, să scoată ideile principale, să-și pună probleme legate de vocabularul nou întâlnit, dar și să-și analizeze într-o manieră critic-reflexivă cunoștințele.