Atelier de lucru pentru opționalul „World of movies”

Atelier de lucru pentru opționalul „World of movies”

DSCN8693Profesorii Colegiului „Richard Wurmbrand’ și cincispreceze elevi din clasele a X-a, a XI – și a XII-a ai Colegiului au participat la un atelier de lucru interesant, în vederea creșterii calității opționalului „World of movies”, opțional propus pentru anul școlar 2014-2015.

Gazda și invitata acestui eveniment a fost coreeanca Hyunjin Brenda Lee, expertă în interpretarea de film, o persoană care i-a încurajat pe toți cei prezenți să judece valoarea unei producții cinematografice dintr-un punct de vedere critic, care să valorizeze permanent o perspectivă corectă despre lume și viață.

Filmul care a stat la  baza discuției de aproape trei ore a fost faimoasa ecranizare a cărții lui N. H. Kleinbaum, Dead Poets Society,  în regia lui Peter Weir, avându-l  în rolul principal pe Robin Williams. Interacțiunea ideilor elevilor cu cele ale profesorilor, împreună cu observațiile și îndrumările provocatoare ale Brendei au condus la o discuție de tip dezbatere, de o calitate deosebită. Invitata a fost plăcut surprinsă de maturitatea gândirii elevilor și de puterea lor de a pătrunde sensurile de adâncime ale filmului.

Finalul evenimentului a dus la concluzia că există o mulțime de oportunități ca acest opțional foarte îndrăgit de elevi să devină un obiect de studiu care îi va transforma pe liceeni în veritabili critici de film!