Ziua lui Mihai Eminescu

Ziua lui Mihai Eminescu

20150129_084518Cu ocazia celebrării a 165 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, clasele a v-a și a IX-a – filologie ale Colegiului „Richard Wurmbrand” au participat la o lecție deosebită, prin care elevii de gimaziu să poată afla mai multe lucruri despre viața și activitatea literară a marelui poet. Scenariul didactic a fost interactiv și competitiv.

Elevii de clasa a V-a au realizat felicitări pentru aniversarea lui Eminescu (în decorarea cărora au investit mult timp și imaginație!). În interiorul felicitărilor au scris întrebări despre viața și activitatea poetului național, întrebări la care au răspuns elevii clasei a IX-a.

Atenția elevilor de gimanziu a fost verificată printr-un concurs organizat de elevii de liceu, care i-au premiat apoi pe copiii cei mai atenți. Activitatea organizată de prof. Brândușa Chelariu și de prof. Nicoleta Redinciuc a avut drept scop nu doar sărbătorirea personalității lui Mihai Eminescu, ci și evidențierea felului în care elevii de liceu pot fi exemple de pregătire academică pentru elevii claselor mai mici!