World of Movies – Opțional

World of Movies – Opțional

american_film_schools_illoPentru anul școlar 2014-2015, o echipă de nouă profesori ai Colegiului „Richard Wurmbrand” au lucrat la documentația unui opțional interesant și provocator pentru cultura și pentru formarea adolescenților, World of movies.

Profesorii care au lucrat la cele nouă module propuse elevilor (Actori celebri, Filmul creștin, Filmul documentar, Ecranizări, Filmul european, Istoria filmului, Filmul istoric, Filmul românesc și Filmul SF),  au avut în vedere o selecție a celor mai bune pelicule din domeniile amintite, filme de referință care ar putea avea un impact pozitiv asupra felului în care adolescenții gândesc și văd lumea.

Elevii au avut parte de activități interesante – discuții, dezbateri, articole publicate pe un blog special creat în acest scop, comparații între filme și cărți, compuneri imaginative și călătorii fascinante în diferite epoci istorice, de exemplu, prin filmele de la modulul filmului istoric.

Elevii au avut ocazia să reflecteze asupra felului în care imaginea, textul, elementele de regie și arta actorilor te pot face să empatizezi cu oameni și cu problemele pe care le întâmpină, în anumite momente ale existenței lor. Evaluarea opționalului, la sfârșitul semestrului I, a arătat că acesta a devenit, în foarte scurt timp, una dintre materiile preferate ale adolescenților.