Locuri și… oameni

Locuri și… oameni

DSCN0641Elevii clasei a IX-a A au urmărit, într-o lecţie interdisciplinară de două ore, modul în care individul este marcat afectiv de locul pe unde trece, având ca suport romanul autobiografic Amintiri din copilărie, de Ion Creangă. Lecţia a fost coordonată de domnişoarele profesoare: Nicoleta Redinciuc (limba română) şi Daniela Samoilă (geografie).

Împărţiţi în patru echipe, elevii au prezentat cele mai importante sate şi oraşe care apar în roman şi de care este legat sufleteşte Nică: Humuleşti, Broşteni, Târgu Neamţ/Fălticeni şi Iaşi. Acestea au fost prezentate din punct de vedere geografic (suprafaţă, aşezare, locuitori, vecini, climă, forme de relief etc.) şi din punct de vedere literar (descrierea locului, personaje, întâmplări, secvenţe narative, implicarea afectivă a naratorului-personaj etc.).

Elevii clasei a V-a s-au bucurat să asiste, în prima parte a lecţiei, la prezentarea proiectelor colegilor mai mari, dar şi să fie implicaţi activ în lecţie. Lor li s-au adresat întrebări şi li s-au solicitat sugestii pentru un posibil proiect personal. În acest mod, elevii clasei a IX-a A au primit un feed-back pozitiv pentru munca lor în echipă.