Interdiscipinaritatea și bucuria lecturii!

Interdiscipinaritatea și bucuria lecturii!

copiii citescColegiul „Richard Wurmbrand” a lansat pentru anul școlar 2014-2015 două proiecte de impact major asupra vieții academice a elevilor de la ciclul primar și de la ciclurile gimnazial și liceal. Este vorba despre continuarea proiectului Interdisciplinarității (la gimnaziu și liceu) – proiect care a avut un succes foarte mare și în anul școlar pecedent și despre lansarea unui nou proiect educativ pentru clasele primare – Îmi place să citesc! Vă amintim că în anul școlar 2013-2014 ciclul primar a desfășurat mai multe activități interesante și provocatoare pentru copii, sub numele – Învăț prin joc și joacă!

Ne dorim ca elevii noștri să fie expuși la cele mai interesante activități didactice, ne dorim să aducem în fața lor profesori creativi, performanți și dornici să-și reînnoiască, în fiecare zi,  felul în care predau și în care își evaluează elevii. Ne dorim, de asemenea, să creăm o atmosferă de lucru intensă, dar și plăcută  în așa fel, încât elevii noștri să vină la școlă cu plăcere și progresul fiecărui copil să fie evident atât pentru cadrul didactic, cât și pentru părintele care și-a dorit o ALTFEL de educație pentru copilul lui.

Proiectul Interdisciplinarității – este foarte util elevilor de gimnaziu și de liceu. Lecțiile interdisciplinare aduc în atenția copiilor felul în care toate elementele științei sunt interconectate și felul în care ei trebuie să (re)gândească informațiile primite la diferite discipline. Pentru porfesori este interesant de observat că, în acest al doilea an, chiar elevii au cerut anumite lecții interdiciplinare.

În ceea ce privește proiectul Îmi place să citesc!,  doamnele învățătoare sunt sigure că este mai mult decât bine venit, deoarece pasiunea pentru lectură are implicații benefice asupra tuturor obiectelor de studiu!