Clubul de jocuri – Echipă, strategie, orientare

Clubul de jocuri – Echipă, strategie, orientare

20141017_143426La Colegiul „Richard Wurmbrand”, elevii au ocazia de a învăța, de a-și forma deprinderi, dar și de a se relaxa, participând la Clubul de jocuri, organizat de domnul profesor Octavian Ambrosie. Elevii învață că jocul înseamnă nu numai recreere, ci și învățare: cum să lucrezi în echipă, cum să acționezi după o anumită strategie, cum să îți pui în valoare

Activitățile variază de la o saptamană la alta, elevii bucurându-se de o diversitate de jocuri: de strategie, de creativitate, de inteligență, lingvistice, de amuzament și de orientare.

Jocul cu elevii nu e “numai o joacă”, ci e o modalitate de a-i cunoaște, de a le pune în valoare abilitățile și, mai ales, caracterul. Denumiri precum: Phase 10, Ubongo, Halli Galli, Dixit, Scrable, Sequence, Saboteur, sunt foarte  cunoscute și îndrăgite de copii, iar provocarea esențială este ca elevii să se joace, și să facă din acest lucru o activitate reală, nu virtuală! (mai ales în ziua de astăzi, când tehnologia aproape că acaparează mințile elevilor.)

Jocul înseamnă cunoaștere, cunoașterea înseamna relații, iar noi ne mândrim cu faptul că, în școala noastră, profesorii și învațătorii dezvoltă o relație personală și armonioasă cu elevii, realizată atât prin studiu, cât și prin joc. De fapt, jocul cu cei mici nu-i o joacă! E pur și simplu învățare!