Primăvara are chef de joacă

Primăvara are chef de joacă

20La începutul acestei luni, domnișoara învățător Laura Bârsana a invitat primăvara la clasa pregătitoare B, printr-un joc didactic recapitulativ, utilizând interdisciplinaritatea, îmbinând disciplinele CLR (Comunicare în limba română) și AVLM (Arte vizuale și lucru manual).

Scopul final a fost acela de a „ajuta” copăcelul clasei să înflorească, așa cum știu copiii că se petrec lucrurile primăvara. Pentru aceasta, fiecare elev a ales dintr-o tavă câte o floricică pe care era scrisă una dintre literele învățate până în acel moment. A mers cu ea în bancă și, având la dispoziție o foaie, creion și câteva minute de gândire, a trebuit să găsească trei obiecte/cuvinte care să aibă litera de pe floarea lui, în poziție inițială, mediană și finală.

Ulterior, a desenat acele obiecte, a făcut reprezentarea grafică, a prezentat în fața colegilor cuvintele descoperite și, imediat, a avut bucuria de a fixa floricica pe una dintre crengile copacului. În acest fel, copiii și-au reactualizat cunoștințele din domeniul comunicării, dar și din cel al artelor vizuale și al explorării mediului.

În concluzie, primăvara, nu doar că a luat parte la joaca elevilor de la grupa pregătitoare B, dar i-a și ajutat să învețe câteva lucruri interesante!