Interdisciplinaritate – răul și suferința în lume

Interdisciplinaritate – răul și suferința în lume

DSCN5883Avem un răspuns la existența răului și a suferinței din lume?

Elevii claselor a XII-a ai Colegiului „Richard Wurmbrand” au discutat, la începutul lunii aprilie, în cadrul unei ore interdisciplinare filosofie-religie, problema răului și a suferinței în lume.

Pentru domnul profesor de religie, Liviu Ursache, pentru doamna profesoară de filosofie Liliana Balan, ca și pentru doamna profesoară Brândușa Chelariu, care a asistat la oră, momentul și subiectul ales au avut o încărcătură emoțională deosebită, pentru că foștii adolescenți ai Colegiului, acum tineri în toată puterea cuvântului, vor porni în lume și în viață înarmați, sperăm noi, profesorii,  cu o viziune corectă asupra evenimentelor mai mult sau mai puțin plăcute din viață.

Elevii au subliniat că Biblia arată cum pentru unii oameni, suferința a fost o piatră de încercare, care, într-un final, s-a finalizat și cu o răsplată pe măsură-cum e cazul lui Iov. Credința creștină arată însă că, Dumnezeul nostru e singurul care a ales să sufere și să-și dea viața, pentru iertarea păcatelor întregii omeniri. Din punct de vedere filosofic, teodiceea  lui Leibniz arată cum problema răului și a suferinței în lume nu contrazice bunătatea și atotputernicia lui Dumnezeu.