Tinerii, leadershipul și media

Tinerii, leadershipul și media

DSCN5632_editColegiul „Richard Wurmbrand” a găzduit pe 13 martie un eveniment de anvergură, ajuns la a V-a ediție, Student Leadership Conference. Scopul evenimentului este de a-i încuraja pe elevi să devină lideri în domeniile pe care și le vor alege în carieră și, totodată, de a fi capabili să promoveze în societate valori reale (cinste, responsabilitate, dragoste de oameni). Evenimentul din acest an s-a intitulat Tinerii, leadershipul și media și a fost gândit în două etape.

În prima etapă (a cărei durată a fost de două ore), copiii de liceu au participat la patru workshopuri, a căror temă a fost: presa scrisă, presa online, radio și televiziune. Echipele, alcătuite din câte patru elevi din două licee diferite, au lucrat o prezentare Powerpoint, sub îndrumarea unei persoane care lucrează în media. Au participat cu professionalism și entuziasm doamna Director al TVR Iași, Carmen Olaru – secțiunea tv, doamna jurnalistă Violeta Cincu – secțiunea radio, domnul jurnalist Cătălin Hopulele („Ziarul de Iași”) – secțiunea presa scrisă, domnul jurnalist George Onofrei („Ora de Iași”) – secțiunea presa online. Proiectul realizat de elevi s-a  focalizat atât pe felul în care un post de radio / de televiziune / un ziar al elevilor din întregul oraș ar putea face cunoscută vocea lor în comunitate, cât și pe felul în care tinerii s-ar putea implica în problemele comunității locale ajutați de presă, televiziune sau radio.

În etapa a II-a a evenimetului a avut loc Conferința elevilor în amfiteatrul Colegiului „Richard Wurmbrand”. Invitatul de onoare al momentului a fost dl. prof. univ. Daniel Condurache, fondatorul „Opiniei studențești”.

Elevii liceelor participante la conferință (Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Liceul de informatică „Grigore Moisil”, Liceul teoretic „Dimitrie Cantemir”, Liceul teoretic „Al.I. Cuza” și bineînțeles, școala-gazdă, Colegiul „Richard Wurmbrand”) au prezentat în câte 10-12 minute proiectul pe care l-au lucrat la workshop.

Toți participanții din mass-media le-au oferit copiilor un feed-back legat de proiectele prezentate și și-au exprimat aprecierea pentru creativitatea și spontaneitatea de care au dat dovadă viitorii jurnaliști/reporteri!