Aniversare Ziua „Wurmbrand”

Aniversare Ziua „Wurmbrand”

wr_fam_014

 

Ştiaţi că…

  1. Pastorul Wurmbrand a fost răpit de pe stradă de comunişti într-o duminică dimineaţă, când se îndrepta către biserică?
  2. Unul dintre angajaţii închisorii unde Wurmbrand se afla, a ascuns un ambalaj de la ciocolată în pălăria sa pentru a-l duce Sabinei Wurmbrand, ca aceasta să ştie că soţul ei este încă în viaţă?
  3. Wurmbrand s-a întors la Dumnezeu datorită unui tâmplar bătrân care s-a rugat ca Dumnezeu să-i trimită un evreu căruia să îl mărturisească pe Isus Cristos?
  4. Pastorul Wurmbrand a petrecut 14 ani în închisoare, timp în care nu a văzut niciodată o Biblie şi chiar a uitat cum se scrie?
  5. Pastorul Wurmbrand a urât comunismul, dar i-a iubit cu pasiune pe comunişti?
  6. În 1945, în cadrul congresului cultelor  în care liderii diverselor denominaţii creştine se arătau dispuşi să susţină Partidul Comunist, Wurmbrand a fost vocea singulară care a protestat împotriva îngenuncherii cultelor în faţa unui guvern totalitar, spălând astfel, „ruşinea de pe obrazul lui Cristos”, cu riscul propriei vieţi?
  7. Pastorul Wurmbrand este numit „Apostolul Pavel al Cortinei de fier”?
  8. Pastorul Wurmbrand vorbea fluent în 9 limbi?
  9. Pastorul Wurmbrand a scris 18 cărţi traduse în peste 70 de limbi?
  10. Procesul formal al condamnării Pastorului Wurmbrand nu a avut loc niciodată, pentru că acesta a rezistat torturilor?