Noul An Chinezesc la „Wurmbrand”

Noul An Chinezesc la „Wurmbrand”

DSCN5530

Elevii Colegiului „Richard Wurmbrand” care studiază limba chineză au sărbătorit, împreună cu profesoara lor, Noul An Chinezesc. Antonina Trufanova a pregătit bucate tradiționale chinezești și i-a învățat pe participanții la eveniment să mănânce cu bețișoarele.

Copiii au constatat că nu e simplu deloc și că, dacă nu îndrăznești să apelezi la stilul european de a mânca (adică să ceri, în ultimă instanță, o furculiță), riști să rămâi flămând!

Tonia a povestit cum petrec chinezii trecerea dintre ani și de unde provine tradiția aprinderii sutelor de mii de artificii în întreaga Chină, în Ajunul Anului Nou.

Se spune că un dragon (al cărui nume era în chineză chiar Anul  Nou) obișnuia să mănânce tineri, exact în perioada iarnă-primăvară. Un viteaz a descoperit că mostrul fuge de lumină și, de atunci, chinezii aprind artificii cu ocazia Anului Nou, pentru a-l ține mereu departe.

Într-una din fotografiile de mai jos, o să vă facă placere să vedeți Psalmul 23, în limba chineză: Domnul este păstorul meu!