Harta interactivă a scriitorilor români

Harta interactivă a scriitorilor români

DSCN5196Pornind de la ideea valorificată de colegii din clasa a XII-a A (care au construit harta interactivă a scriitorilor literaturii universale), elevii clasei a X-a B au alcătuit harta locurilor de naştere pentru 32 de scriitori români.

Harta pe care au ales-o ei, cu ajutorul domnului prof. de informatică Mihai Chelariu, a fost una care permitea nu doar plasarea scriitorilor într-un anumit loc geografic, ci si vizualizarea reliefului din zona respectivă.

Domnișoara profesoara de geografie, Daniela Samoilă, a verificat cunoştinţele despre particularităţile fizico-geografice ale zonelor unde s-au născut scriitorii iar doamna profesoară de română, Branduşa Chelariu, a verificat legăturile pe care le-au putut stabili elevii între o serie de autori şi un anumit număr de opere.

Atmosfera orei a fost una competitivă pentru că activitatea a fost organizată pe două echipe, care si-au dorit, fiecare, locul I, dar a fost şi de bucurie, pentru că a demostrat cât de multe cunoştinţe se pot acumula într-un timp relativ scurt, dacă munca în echipă este eficientă!