Este mai ferice să dai…

Este mai ferice să dai…

DSCF0256În cadrul parteneriatului „Prietenie fără bariere” încheiat cu școala din satul Bosia și Fundația „Izvor” a avut loc o nouă activitate – Bucurie de Crăciun – menită să dezvăluie bucuria și generozitatea celor care au dăruit și bucuria celor care au primit.

Liceenilor care au dăruit cu generozitate li s-au alăturat elevii tuturor claselor primare care ne-au uimit prin numărul mare de daruri minunate strânse pentru copiii din satul Bosia.

Joi, 19 decembrie, ne-am îmbarcat în două microbuze și am pornit cu bucurie spre satul Bosia. Acolo am fost întâmpinați de colindători care ne-au încântat auzul și de urători cu capra care ne-au amintit cu drag de tradițiile satului românesc. De asemenea, micii artiști de la școala din Bosia ne-au reamintit, într-o scenetă cu tâlc, cât de înțelepți trebuie să fie dascălii în formarea elevilor.

Reprezentanții corului de la Colegiul „Richard Wurmbrand” nu s-au lăsat mai prejos și le-au încântat pe gazde cu minunate colinde din repertoriul lor, fiind răsplătiți cu colaci și bomboane din belșug.

În final, elevii colegiului le-au împărțit cadouri copiilor din Bosia și apoi au mers prin casele câtorva familii pentru a le duce daruri cumpărate din banii strânși de elevii de liceu.

Astfel, bucuria a fost unanim împărtășită atât de cei care au dăruit cât și de cei care au primit, iar la finalul zilei cred că am înțeles cu toții sensul cuvintelor Celui ce S-a întrupat: „Este mai ferice să dai decât să primești!” (Faptele Apostolilor 20:35)