Toate creioanele la mijloc

Toate creioanele la mijloc

SDC10103Joaca poate aduce cu sine lecţii de viaţă importante!

În cadrul orei de Dezvoltare personală, de la clasa I B, doamna învăţătoare Simona Croitoru a discutat despre fructele preferate şi despre avantajele pe care le avem dacă vom consuma fructe.

Discuţia a căpătat mai multă „substanţă”, pentru că elevii au modelat fructele cu ajutorul plastilinei. Mai târziu, copiii au fost provocaţi să se gândească, în grup, la destinul unei pere triste, în anotimpul de toamnă.

Când un copil dorea să ia cuvântul și să continue povestea,  trebuia să își pună creionul la mijloc. Fiind prima activitate de acest fel, micuții au avut nevoie de îndrumare, dar… în cele din urmă, a ieșit o frumoasă poveste despre o pară tristă, pentru că și-a pierdut prietena. Povestea a avut însă un final fericit, pentru că oamenii au ajutat-o să-şi găsească alte fructe prietenoase!

Această joacă,  „Creioanele la mijloc”, i-a încurajat pe copii să fie mai curajoşi, mai creativi şi mai atenţi la cum poate fi ajutată o sărmană pară singuratică! I-a încurajat, de asemenea, să se gândească la câtă nevoie de prietenie este în jurul nostru!