O lansare spectaculoasă la ora de educație tehnologică

O lansare spectaculoasă la ora de educație tehnologică

DSCN9207Începutul lunii noiembrie a debutat în Colegiul „Richard Wurmbrand” cu Cercul Pedagogic la Educatie Tehnologică susţinut de domnişoara profesoară Laura Bîrsan. Tema referatului prezentat de ea a fost „Macheta, între teorie şi practică”.

Pentru a arăta etapele de lucru prin care a trecut fiecare machetă  până a ajuns la produsul finit, cele trei grupuri de elevi participante la cerc, au prezentat, pe baza imaginilor, fişa tehnologică a fiecărui exponat.

Punctul culminant al întrevederii a fost atunci când una dintre grupele de elevi de clasa a VIII-a arătat, în mod practic, aplicarea interdisciplinaritătii, alimentând macheta unei rachete realizate la Educaţie Tehnologică cu un „combustibil” învăţat la chimie.

A rezultat o decolare spectaculoasă a rachetei. Acest experiment s-a desfăşurat în curtea şcolii pentru a se evita orice accidentare, sub privirile încântate ale domnilor profesori şi ale elevilor entuziaşti.

Musafirii din alte şcoli şi licee au plecat cu o părere deosebită despre creativitatea copiilor, despre talentul domnişoarei profesoare de a lucra cu elevii şi despre felul în care a fost organizat întregul eveniment, în Colegiul „Richard Wurmbrand”!