Harta interactivă a literaturii universale

Harta interactivă a literaturii universale

DSCN4959Miercuri, 13 noiembrie, clasa a XII-a filologie, a Colegiului „Richard Wurmbrand” a participat la o lecţie interdisciplinară, care a valorificat cunoştinţele informatice, geografice şi de literatură universală ale elevilor.

Produsul final al orei a fost o hartă interactivă care marchează locul de naştere al scriitorilor europeni şi oferă, în acelaşi timp, informaţii despre particularităţile geografice ale locului unde s-au născut respectivii scriitori. La această hartă, patru elevi au muncit mai bine de trei săptămâni.

În cadrul orei interdisciplinare, dl. prof de informatică, Mihai Chelariu, a discutat cu elevii modalităţile de a îmbunătăţi harta, precum şi despre posibilităţile de lucru pe Internet, atunci când se realizează un proiect complex, cu un numar mare de colaboratori.

La literatură universală (prof. Brânduşa Chelariu) elevii au pus în valoare informaţiile pe care le au despre trăsăturile curentelor şi despre încadrarea unor scriitori într-o anumită epocă.

La geografie, domnişoara Daniela Samoilă i-a provocat pe elevi cu o sarcină de lucru interesantă – pornind de la particularităţile geografice ale Europei de Nord, ale Europei de Vest, ale Europei de Sud şi ale Europei Centrale, elevii au imaginat subiectul unui roman, încadrându-l într-un curent literar studiat.

Concluzia a fost că o muncă de calitate, în echipă, aduce cu sine rezultate deosebite!