Interdisciplinaritate – Evoluția hărții politice a lumii

Interdisciplinaritate – Evoluția hărții politice a lumii

hartaPe data de 2 octombrie, 2013, elevii claselor a X-a A și a X-a B au avut ocazia să participe la o lecție interdisciplinară de istorie (prof. Lavinia Beșliu) și geografie (prof. Daniela Samoilă), cu tema Evoluția hărții politice a lumii.

Pentru început, elevii au analizat o hartă video a evoluției hărții Europei în ultima mie de ani. (Vezi VIDEO AICI!) A urmat o prezentare Power-Point a principalelor evenimente care au modificat harta lumii (a fost evidențiată favorizarea sau defavorizarea marilor imperii de poziția lor geografică!)

Copiii s-au implicat în mod deosebit într-un studiu de caz propus, și anume felul în care modificarea frontierelor influențează viața oamenilor obișnuiți (așa cum s-a întâmplat cu foștii locuitori ai Uniunii Sovietice).

Atât impactul științific, cât și impactul emoțional al acestei lecții au fost puternice. „Am fost impresionat de filmul video”, ne-a spus Ștefan Frunză. „Eu am rămas impresionată cum, la un moment dat, Polonia a dispărut de pe hartă!” a menționat Adina Diac.