Imnul – comunicare între muzică și versuri

Imnul – comunicare între muzică și versuri

1379063_514036398673819_1451408673_nPe data de 4 octombrie, 2013, elevii clasei a V-a au beneficiat de o lecție interdisciplinară care a armonizat limba și literatura română (prof. Delia Ambrosie) cu muzica (prof. Octav Ambrosie).

Lecția intitulată Imnul- comunicarea perfectă între muzică și versuri, a fost o ocazie deosebită pentru elevi să exploreze atât universul ideatic al textului poetic, cât și caracteristicile melodice ale imnului nostru național, „Deșteaptă-te, române!”.

Elevii au descoperit mesajul textului, tonalitatea melodiei, precum și conceptul de „măsură”, care, în cele două discipline, are semnificații diferite.

La final, pe elevi i-a așteptat o provocare frumoasă: aceea de a lucra în echipe și de a construi un imn al școlii noastre, iar rezultatele muncii lor nu au întârziat să apară. Oricum, bobocii gimnaziului merită felicitați din inimă pentru modul în care s-au raportat la această oră și pentru creativitatea și spiritul de echipă de care au dat dovadă!

La sfârțitul orei interdisciplinare, copiii au declarat ca această manieră de lucru, cu doi profesori la clasă, le place în mod deosebit și și-ar dori să aibă parte de cât mai multe experiențe asemănătoare!

Felicitări, domnilor profesori, pentru această inițiativă literaro-muzicală și felicitări copiilor care au participat la activitate!