Ziua Internațională a Francofoniei la CRW

Ziua Internațională a Francofoniei la CRW

20130326_102942Elevii francofoni de la Colegiul „Richard Wurmbrand” (de la grupele de limbă franceză) au sărbătorit marți, 26 martie, Ziua Internațională a Francofoniei.

Cu această ocazie, elevii noștri s-au reunit în sala de mese a colegiului, începând cu ora 10.00, unde au organizat, sub îndrumarea doamnelor profesoare Carmen Budean și Doina Bălan, o întalnire a la francaise. În cadrul acestei întalniri, elevii au prezentat proiecte despre

  • România – țară  francofonă (al 11-lea Summit al Francofoniei din 2006 a avut loc la București);
  • Belgia – invitație la călătorie (Belgia – unul dintre membrii fondatori ai Uniunii Europene care gãzduiește majoritatea instituțiilor acesteia, precum și alte instituții internaționale importante);
  • Viața și casa pictorului Jean Monnet și un scurt istoric despre Le Mont Saint Michel din Franța.

Elevii claselor a XI-a au prezentat celorlalți colegi, prin intemediul unei prezentari inedite power-point, câteva motive pentru care ei învață limba franceza.

De asemenea, spiritul francofon a fost prezent prin intermediul unei expoziții de carte, vederi și cărți poștale cu monumentele din orașul Paris și din Franța.

Privind chipurile și entuziasmul copiilor care au participat, putem spune că întalnirea din acest an a avut un impact pozitiv asupra acestora. Sperăm ca vom avea cât mai mulți vorbitori de limbă franceză motivați la Colegiul „Richard Wurmbrand”!

Prof. Andreea Aștefani