Abordări transcurriculare. Lectură și creativitate.

Abordări transcurriculare. Lectură și creativitate.

DSCN1991Vineri,  15 martie 2013, a avut loc Cercul metodic al profesorilor de limba română din orașul Iași, organizat la Colegiul „Richard Wurmbrand.” Tema acestui Cerc a fost Abordări transcurriculare. Lectură și creativitate.Doamnele  profesoare de limba și literatura română din Colegiu au pregătit cu pasiune și cu plăcere activități interesante pentru musafirii din cele zece școli care au onorat Colegiul cu prezența, cu atât mai mult cu cât abordarea interdisciplinară și transdisciplinară face parte din viziunea școlii noastre de a se raporta la un stil modern de predare-învățare.Prima activitate a cercului a fost susținută de doamna profesoară Tudorița Beldie și a constat într-o lecție deschisă la clasa a IX-a, despre textul epistolar. Doamna profesoară a pus în evidență felul în care pot fi valorificate muzica, pictura, literatura, teatrul și informatica, într-o lecție modernă.

Doamna profesoară Chelariu Brândușa a prezentat un referat interesant despre rolul formativ al literaturii, iar doamna Ambrosie Delia a prezentat felul în care putem să-i provocăm pe copii să fie mai creativi, prin valorificarea textului.

 

Invitații au fost impresionați de calitatea activităților propuse și de felul în care o școală particulară poate stimula, într-o manieră inedită, cât mai multe abilități ale copiilor.