Vizită la British Council

Vizită la British Council

Joi, 5 aprilie 2012, elevii clasei a V-a, împreună cu dna. dirigintă Delia Aruştei şi dra. prof. Raluca Pelin, au făcut o vizită la British Council Iaşi. Scopul vizitei a fost acela de le prezenta copiilor un loc în care se pot întâlni cu limba engleză prin intermediul diferitelor materiale şi programe puse la dispoziţie de această bibliotecă.

Copiii au aflat despre cărţi, CD-uri şi DVD-uri interesante adaptate vârstei şi nivelului lor de cunoştinţe de limba engleză, despre concursul The Reading Voyage la care pot participa citind diferite cărţi şi intrând în competiţie cu alţi elevi din oraşul Iaşi cât şi despre examenele Cambridge la care se pot înscrie.

După o scurtă prezentare a bibliotecii, elevii au răsfoit cărţi şi au accesat diferite materiale prin intermediul calculatoarelor puse la dispoziţia cititorilor. Atracţia specială a reprezentat-o podul de sticlă pe care cititorii îl trec pentru a ajunge la nivelul superior al bibliotecii cât şi jocul XBOX care a oferit fiecăruia şansa de a-şi dovedi nivelul de înţelegere a limbii engleze cât şi talentul într-un anumit domeniu sportiv.

Timpul petrecut la British Council a fost unul plăcut şi de folos, în urma vizitei câţiva copii manifestându-şi interesul de a se înscrie la această bibliotecă în vederea îmbunătăţirii cunoştinţelor de limba engleză prin intermediul materialelor şi mijloacelor moderne de învăţare a unei limbi străine.