Vizita doamnei Prof. Dr. Carol Santa în proiectul „Baculit”

Vizita doamnei Prof. Dr. Carol Santa în proiectul „Baculit”

Proiectul „Baculit” (Crearea unui Curriculum de Bază în domeniul Literației) a ajuns la modulul numărul 5. Acest seminar, la care participă 30 de cadre didactice ieșene (profesori, directori, inspectori), s-a ocupat de problema evaluării textelor din manualele de pe care învață copiii noștri, pentru a-i putea face mai performanți în procesul de învățare a conținutului fiecărei discipline.

Seminarul a fost asistat de unul dintre cei mai importanți experți educaționali din Statele Unite, Carol Santa și a fost un succes, ca și celelalte patru. Profesorii români au înțeles că au o șansă deosebită să învețe lucrurile cele mai importante din educația europeană de top, din domeniul literației. Amintim că „Baculit” este considerat cel mai important proiect de cercetare al momentului, la nivelul Uniunii Europene.

Desfășurarea seminarului a presupus ca profesorii români să afle care sunt modalitățile prin care putem interpreta gradul de dificultate a unui text studiat de copiii noștri. În acest sens, au fost extrem de utile pentru proiect momentele în care cadrele didactice au împărtășit din experiența lor la catedră.

Carol Santa a putut vedea schimbările reale din educația românească asistând la două activități pe tema literației, una realizată la biblioteca Colegiului „Richard Wurmbrand” cu elevi din clasele a VII-a și a VIII-a și la o activitate realizată la Școala „Otilia Cazimir”.

În calitate de organizator și formator în proiectul Baculit, dna. prof. Brândușa Chelariu a afirmat că „succesul învățământului modern are la bază ideea că elevul trebuie să aibă în profesor un sprijin pentru a învăța cum să învețe. Acest lucru îi va crește încrederea în sine și îl va motiva să aibă succes în toate activitățile legate de pregătirea lui academică!”

[fbphotos id=317074011705805]