Colegiul „Richard Wurmbrand” în semifinalele Cupei Tele M

Colegiul „Richard Wurmbrand” în semifinalele Cupei Tele M

Competiţiile pe teme de cultură generală constituie o provocare şi, evident, o oportunitate de afirmare a elevilor şi liceelor. Este şi motivul pentru care Colegiul „Richard Wurmbrand” s-a înscris într-o competiţie ce presupune maturitate şi seriozitate  –  CUPA TELE M  ÎNTRE LICEE, emisiune concurs de cultură generală.

În prima dispută a competiţiei, Colegiul „Richard Wurmbrand” a învins, fără emoţii, cu scorul de 3-1, Colegiul Tehnic de Transporturi Iaşi. În optimile de finală, Colegiul  „Richard Wurmbrand” a câştigat etapa în faţa Liceului „Vasile Alecsandri” cu  scorul de 2,5-2.

Calificarea în sferturile  competiţiei a reprezentat un pas important în ceea ce  şi-a propus echipa şi profesorul trainer, câştigarea Cupei Tele M. Partenerul a fost de această dată Colegiul Naţional care s-a calificat în faţa Colegiului Tehnic „Ion Holban”. Etapa a fost încărcată de suspans şi aceasta pentru că egalitatea a persistat în primele două runde. Din runda a treia elevii noştri s-au detaşat la două puncte (4-2), pentru ca, în final, scorul să fie 5,5-3.

În semifinalele competiţiei, Colegiul „Richard Wurmbrand” se va înfrunta, în dimensiunea cunoaşterii, cu Grupul Şcolar „Anghel Saligny”.

Rezultatul pozitiv din sferturile competiţiei a fost posibil datorită cunoştinţelor solide de cultură generală probate de elevii: Hannah Costache (X A), Corina Petrescu-Dănilă (XI B), Ştefan Melinte – liderul echipei (X B) şi Vitalie Serdeşniuc – rezerva strategică (X B). Echipa a fost coordonată cu succes de prof. dr. Gerd Franck. Întrebările-problemă au acoperit o plajă generoasă: istorie, geografie, cultură civică, ştiinţe și literatură.

Şi de data aceasta, Colegiul „Richard Wurmbrand”, din 2009 cu statut recunoscut de Şcoală europeană, şi-a dovedit valoarea prin elevii şi profesorii săi.

Felicitări echipei noastre!

Emisiunea televizată a concursului a fost difuzată duminică, 29 aprilei 2012, în cadrul postului local de televiziune Tele M începând cu ora 12:00 şi în reluare de la ora 19:00. 

Puteți urmări confruntarea dintre Colegiul „Richard Wurmbrand” și Colegiul Național accesând următorul link:

Cupa Tele M – înregistrare din 29.04.2012