Colegiul „Richard Wurmbrand” în sferturile Cupei TeleM

Colegiul „Richard Wurmbrand” în sferturile Cupei TeleM

Competiţiile pe teme de cultură generală constituie o provocare şi, evident, o oportunitate de afirmare a elevilor şi liceelor. Spiritul de emulaţie s-a dovedit şi se dovedeşte productiv şi constructiv. Este şi motivul pentru care Colegiul „Richard Wurmbrand” s-a înscris într-o competiţie ce presupune maturitate şi seriozitate – Cupa Tele M între licee, emisiune concurs de cultură generală.

În prima dispută a competiţiei, Colegiul „Richard Wurmbrand” a învins, cu scorul de 3 -1, Colegiul Tehnic de Transporturi Iaşi. În optimile de finală, organizate de acelaşi Tele M în parteneriat cu ISJ Iaşi și cu Complexul Comercial Carrefour – ERA, s-au calificat 16 echipe. În acest context, elevii Colegiului au participat la o nouă rundă miercuri, 07.03.2012, la Carrefour – ERA. Adversarii, elevii de la Liceul „Vasile Alecsandri” – Iaşi, s-au dovedit a fi greu de învins. Runda a cincea a fost hotărâtoare. Egalitatea a fost anulată de un răspuns greşit al adversarilor, elevii Colegiul „Richard Wurmbrand” având posibilitatea să-şi adjudece victoria printr-un răspuns corect. Răspunsul corect nu a întârziat să apară, victoria fiind în acest context o certitudine. Conform regulamentului şi rezultatelor, Colegiul „Richard Wurmbrand” a câştigat etapa cu 2,5 – 2.

Calificarea în sferturile  competiţiei reprezintă un pas important în ceea ce  şi-a propus echipa şi profesorul trainer – câştigarea Cupei Tele M. Partenerul va fi, conform regulamentului,  Colegiul Naţional, care s-a calificat fără emoţii în faţa Colegiului Tehnic „Ion Holban”.

Rezultatul pozitiv din optimi a fost posibil datorită cunoştinţelor solide de cultură generală probate de elevii: Guralivu Irina (XII B), Petrescu-Dănilă Corina (XI B), Melinte Ştefan – liderul echipei (X B) şi Nedelcu Daniel – rezerva strategică (XI A). Echipa a fost coordonată cu succes de prof. dr. în ştiinţe istorice Gerd Franck. Atmosfera a fost evident una de concurs, cu cinci runde, întrebările-problemă acoperind o plajă foarte generoasă: istorie, geografie, cultură civică, ştiinţe, literatură.

Şi de data aceasta, Colegiul „Richard Wurmbrand”, din 2009 cu statut recunoscut de Şcoală europeană, şi-a dovedit valoarea prin elevii şi profesorii săi, într-o competiţie de cultură generală, care presupune exersarea intelectului.

Concursul va fi difuzat duminică, începând cu ora 12, pe postul Tele M.

Felicitări echipei noastre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.