Modelul finlandez la ciclul primar

Modelul finlandez la ciclul primar

Modelul educaţional românesc şi-a dovedit în ultimii ani limitele. Inadaptat, rezistent la schimbare, este incapabil să pregătească generaţiile tinere pentru viitor. O dovedesc cifrele din clasamentele educaţionale internaţionale PISA din ultimii ani. Aici, şcoala românescă ocupă, din păcate, ultimele locuri.

Pentru a avea cu adevărat o generaţie pregătită pentru viitor, este obligaoriu ca SUCCESUL educaţional să existe la nivelul fiecărui copil. De aceea, considerăm că se impune schimbarea modelului, readaptarea celui existent în şcolile noastre. Şi ce altă sursă de inspiraţie mai bună ar fi decât exemplul celei mai bune şcoli din lume, cea care în clasementele internaţionale ocupă primul loc.

Finlanda  a înţeles încă din anii ’90 că este nevoie de o revoluţie a educaţiei. Efectul? Fiecare copil finlandez învaţă lecţia succesului.

Începând cu anul şcolar următor, Colegiul „Richard Wurmbrand” intenţionează aplicarea şi implementarea principiilor sistemului educaţional finlandez la ciclul primar.

Astfel, domnul director Cristian Lucaci a participat miercuri, 18 ianuarie 2012, la recepţia dată la reşedinţa Ambasadorului Finlandei la Bucureşti, doamna Ulla Väistö, unde s-au întâlnit experţi în domeniul educaţiei din Romania şi Finlanda. Aici a fost prezentat modelul finlandez care este caracterizat de patru cuvinte cheie: calitate, eficienţă, echitate şi internaţionalizare.

Vă vom oferi mai multe informaţii despre acest proiect al Colegiului „Richard Wurmbrand” în luna martie, când vom participa la o conferinţa organizată de Ambasada Finlandei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.