Hoinari în lumea cărților

Hoinari în lumea cărților

In urmă cu doi ani, Colegiul „Richard Wurmbrand”  lansa un parteneriat la nivelul a șapte școli, parteneriat care-și propunea să organizeze întâlniri între bibliotecari, profesori de limba și literatura română și elevi din școlile participante. Aceste întâlniri au avut, de fiecare dată o temă interesantă care a funcționat, pentru toți participanții, ca un experiment de lectură ce putea fi transferat în fiecare din școlile participante. Parteneriatul „Hoinari în lumea cărților” a avut un succes răsunător și grupul de participanți a tot crescut. În prezent, parteneriatul numără unsprezece școli participante și a ajuns la sfârșitul celui de-al doilea an de activitate.

Pe data de 09 decembrie, gazda activităților noastre a fost Școala 43 iar tema propusa a fost legată de lectura poeziei în vremurile acestea… antipoetice!

La întâlnire au participat prof. Brândușa Chelariu, dl. bibliotecar Victor Gotînjan și elevii Mirabela Aruștei și Chira Darius, de la clasa a IX-a profil filologie, reprezentanţi ai colegiului nostru. Elevii noștri au recitat cu talent poezii de Ana Blandiana și de Lucian Blaga, pe muzică de Antonio Vivaldi, au prezentat desene excepționale ale copiilor noștri (îndrumați de foarte talentata noastră doamnă profesoară de desen, Elena Filip) și apoi au recreat ei înșiși poezie, pornind de la câteva versuri deosebite din lirica românească.

Și acest experiment de lectură a fost un succes și a demonstrat că, oricât de tulburi și de grele ar fi vremurile pe care le trăim, se va mai găsi în sufletul nostru loc și pentru poezie!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.