Mulțumiți de Ziua Mulțumirii (Thanks for Thanksgiving)

Mulțumiți de Ziua Mulțumirii (Thanks for Thanksgiving)

Colegiul Richard Wurmbrand din Iași are deosebita onoare de a anunța că elevii, părinţii şi profesorii, au participat în datele de 23- 24 noiembrie 2011,  la sărbătoarea „Ziua Recunoștinței”, denumită Thanksgiving Day.

Patru invitați speciali din SUA au pregătit produse tradiționale americane pentru masa de Thanksgiving Day timp de 3 zile special pentru elevii, profesorii și parinții participanți la eveniment.

De asemenea, joi, 24 noiembrie, începând cu ora 12:00 a fost organizată o conferinţă de presă, unde participanții au degustat din produsele expuse: apple pie, pumpkin pie, pecan pie și traditionalul curcan, gătite după rețete americane.

În școala noastră am ales să adoptăm această sărbătoare, una din cele mai importante din SUA. Esenţa «Zilei Recunoştinței» este mulţumirea față de Dumnezeu și față de cel de lângă tine pentru ajutorul ce ți l-a dat. E una din trăsăturile de caracter pe care profesorii colegiului le cultivă la toți elevii. Şi această sărbătoare e un mijloc de a ne bucura, de a fi alături și de a aduce mulţumiri„, a afirmat Cristian Lucaci, directorul de la Colegiul Richard Wurmbrand, în cadrul conferinţei de presă.

Elevii, părinţii, învăţătorii şi profesorii de la clasele I-VI au avut un programul special in ziua de miercuri, 22 noiembrie 2011, începând cu ora 16.00. Fiecare clasă a pregatit poezii, cântece și mini-piese de teatru despre mulțumire și recunoștința ce au fost prezentate parinților, profesorilor și celorlalți invitați.

Elevii şi profesorii de la clasele VII-XII au sărbatorit Ziua Recunoștinței  joi, 24 noiembrie 2011, începând cu ora 15.00. Programul acestora a fost organizat sub forma unui talk-show cu invitații din SUA, elevi şi profesori ai școlii care au răspuns la diferite întrebări, au participat la diferite jocuri și au primit dedicații de mulțumire și recunoștința din partea fiecărei clase sub forma de filmulețe, prezentări power-point, mini-piese de teatru, poezii și alte dedicații.

Pe lângă masa tradițională oferită și programul copiilor, în cadrul celor 2 zile, cei patru americani (Paul Sutton, om de afaceri și președinte al South Business Furniture Services, alături de soția Julia, profesoară la şcoala Shades Mountain din Birmingham, AL, și părinții Daniel şi Pauline Sutton) au ținut un curs despre semnificația și obiceiurile legate de această sărbătoare și au cântat melodii specifice zilei de Thanksgiving.

La acest eveniment au participat  400 de invitaţi (elevi, parinti, profesori) și s-au gătit 128 kg carne de curcan, 100 kg piure de cartofi, mazăre și  40 de plăcinte de mere, dovleac și pecan.

 

––––––––––––––––

Interviul acordat presei poate fi vizionat aici.

 

Mai multe fotografii despre eveniment puteti găsi accesând

pagina de Facebook a Colegiului Richard Wurmbrand.

–––––––––––––––––

Ziua Recunoștinței (Thanksgiving Day) este o sărbătoare anuală de o zi, în care se mulțumește tradițional lui Dumnezeu pentru bogăția recoltei din acel an. Ea se sărbătorește în cea mai mare parte a Americii de Nord (Statele Unite și Canada). Este o sărbătoare a familiei. În Statele Unite majoritatea afacerilor (în afară de magazine) sunt închise joi și vineri în săptămâna cu Thanksgiving pentru a permite angajaților să se reunească, cu familia. Această sărbătoare a fost preluată de primii coloniști sosiți în Lumea Nouă, unde a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1621, ca semn de recunoștință față de recolta miraculoasă obținută în condiții climaterice dure. În decembrie 1941, Congresul SUA a adoptat o rezoluție prin care a 4-a zi de joi din noiembrie devine oficial sărbătoare națională a SUA.

În Statele Unite se organizează parade de Ziua Recunoștinței, cu ocazia cărora defilează de obicei fanfare școlare și se prezintă diferite care alegorice. Mâncărurile tradiționale de Ziua Recunoștinței sunt curcan umplut (fript, afumat sau la cuptor), jambon, cartofi piure, cartofi dulci, porumb, și plăcinta de dovleac [1]. A doua zi după Ziua Recunoștinței este cea mai aglomerată zi pentru cumpărături. Magazinele deschid foarte devreme și au oferte speciale pentru a atrage cât mai mulți clienți. Nu este ceva neobișnuit să se formeze cozi la mall-uri de la șase dimineața.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.