CRW obţine prima victorie în competiţia liceelor ieşene

CRW obţine prima victorie în competiţia liceelor ieşene

Competiţiile pe teme de cultură generală constituie o provocare şi evident o oportunitate de afirmare a elevilor şi liceelor. Spiritul de emulaţie s-a dovedit şi se dovedeşte  productiv şi constructiv. Este şi motivul pentru care Colegiul Richard Wurmbrand s-a înscris într-o competiţie ce presupune maturitate şi seriozitate – Cupa Tele M între licee (emisiune concurs de cultură generală).

Competiţia organizată în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi cu Palatul Copiilor grupează 32 de unităţi de învăţământ de pe raza oraşului Iaşi. În acest context Colegiul a participat la prima etapă desfăşurată Vineri, 18.11.2011, la Palatul Copiilor. Adversarii, elevii de la Colegiul Tehnic de Transporturi Iaşi s-au dovedit a fi greu de învins. Rezultatele pe măsura desfăşurării rundelor au fost strânse. În final, conform regulamentului şi rezultatelor, Colegiul Richard Wurmbrand a câştigat etapa cu 3-1.

 Calificarea în şaisprezecimile Competiţiei reprezintă un pas important în ceea ce  şi-a propus echipa şi profesorul – trainer – câştigarea Cupei Tele M. Rezultatul pozitiv a fost posibil datorită cunoştinţelor solide de cultură generală probate în acest context de elevii şcolii noastre Guralivu Irina (XII B), Petrescu-Dănilă Corina (XI B), Melinte Ştefan – liderul echipei (X B) şi nu în ultimul rând de Costache Hannah (elev de sprijin sau rezerva strategică)   (X A). Echipa a fost coordonată cu succes de GERD FRANCK (prof. dr. istorie). Atmosfera a fost evident una de concurs, cu cinci runde, întrebările-problemă acoperind o plajă foarte generoasă  (istorie, geografie, cultură civică, ştiinţe, literatură).

Şi în acest context Colegiul Richard Wurmbrand (din 2009 cu statut recunoscut de Şcoală europeană) şi-a dovedit valoarea prin elevii şi profesorii săi (de reţinut este faptul că această competiţie nu este una sportivă unde primează calităţile fizice, ci una de cultură generală care presupune exersarea intelectului).

 Emisiunea televizată a concursului a fost difuzata Duminică, 27 noiembrie 2011, în cadrul postului local de televiziune Tele’M începând cu ora 12:00 şi în reluare în aceeaşi zi de la ora 19:00. 

Puteti urmari emisiunea accesand linkul de aici:  www.telem.ro. 

Mai multe detalii despre regulamentul concursului şi arhiva emisiunilor anterioare puteţi găsi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.