Emil Pânzaru – primul la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe-Social Politice

Emil Pânzaru – primul la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe-Social Politice

Emil Pânzaru, şeful de promoţie al generaţiei care a absolvit Colegiul Richard Wurmbrand anul acesta, a fost primul, în această toamnă, pe lista candidaţilor admişi la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe-Social Politice, în cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza – Iaşi.

Iată ce ne-a răspuns la întrebarea: ce a însemnat pentru tine faptul că ai intrat primul pe listă la această facultate?

Vă voi spune, sincer, că a însemnat muncă. Foarte multă muncă. A reprezentat apogeul unui efort de doisprezece ani de şcoală şi, în acelaşi timp, începutul unui nou drum. Nu mă îndoiesc că mai sunt de parcurs ani kilometrici din traseul acesta, până la destinaţia-servici.

Cea mai bună deprindere pe care am învăţat-o în gimnaziul şi în liceul Colegiului Richard Wurmbrand, însă care mă ajută şi să nu mă abat de la calea pe care mi-am propus să merg, este strădania susţinută. Dacă vrei să ajungi la o slujbă serioasă, trebuie să porneşti devreme. Nu poţi începe să munceşti, cu adevărat, abia când ajungi la facultate, deoarece vei constata că oboseşti uşor, ca un sportiv lipsit de antrenament.

Pe lângă această lecţie despre muncă, am învăţat ceva mult mai important. Paşii educaţiei nu trebuie doar bifaţi; scopul şcolii nu ar trebui să fie doar nişte diplome pe care le arunci în grămada de reuşite pentru un CV gros. Educaţia adevărată, din Antichitate şi până la anul şcolar prezent, înseamnă să îmbibi oameni cu credinţă, valori şi caracter. Astfel, nu dobândeşti doar viitori angajaţi, ci persoane morale. Fiinţele umane morale, nu carierele durdulii şi sacii cu bani, schimbă o societate bolnavă, coruptă, într-una sănătoasă. Credinţa, valorile şi caracterul vi le puteţi clădi sau dobândi la Colegiul Richard Wurmbrand. Eu unul ştiu că mă vor purta pe drumul cel bun, în continuare, oriunde aş ajunge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.