A fost ADORE, acum BACULIT

A fost ADORE, acum BACULIT

În perioada 2007-2009, Colegiul Richard Wurmbrand, împreună cu 11 universităţi europene, a derulat proiectul internaţional ADORE, care a urmărit dezvoltarea competenţelor de lectură la adolescenţii cu probleme.

Ca urmare a acestei cercetări, a avut loc la Braga- Portugalia, între 18 şi 24 septembrie 2011, al doilea workshop al celui mai bine cotat proiect de cercetare în domeniul educației, Baculit. Este vorba de un proiect Comenius care reunește munca cercetătorilor din șase universități europene.

Scopul proiectului este de a crea un CUrriculum de BAză pentru predarea LIterației, (știință nouă pentru România), prin care elevii învață să înțeleagă textele pe care le întâlnesc, la fiecare dintre disciplinele de studiu. Proiectul a început în 2010 și se va încheia în 2012, după ce va lansa materialele la care se lucrează în prezent: un manual pentru formatori, un auxiliar pentru profesori și un portofoliu al profesorului interesat să-și perfecționeze abilitățile în domeniul literației.

România a avut posibilitatea să intre în acest proiect cu două echipe, tocmai pentru că, la nivelul Comisiei pentru Educație a Uniunii Europene, se cunoștea nevoia țării noastre de a adopta o strategie remedială în domeniul literației. Colegiul Richard Wurmbrand este reprezentat de prof. Brândușa Chelariu, care participă în calitate de formator.

Mai multe detalii aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.