Deschiderea anului școlar 2011-2012

Deschiderea anului școlar 2011-2012

Vă plac povestirile cu suspans, în care eroii se luptă pentru victoria binelui? Mie, da.  Înfruntarea greutăților, având de-a face cu suferința sau lipsurile, și totuși găsirea resurselor, abilităților și energiei pentru a le face față este o realitate ce ne captivează. Expedițiile polare au un element fascinant, unic, din cauza condițiilor metereologice vitrege și a terenului periculos. Mulți dintre noi am citit despre călătoria zbuciumată a lui Robert Falcon Scott și a ambarcațiunii lui, Terra Nova, din anul 1912. Scott dorea să ajungă la Polul Sud înaintea lui Roald Amundsen – însă a ajuns mai târziu cu 21 de zile. Un regret adânc îl copleșise pe Scott. În timp ce echipa lui se pregătea să se întoarcă de la Polul Sud, jurnalul lui se concentrează asupra greutăților călătoriei și asupra morții visurilor sale.

Astăzi, adversitățile pe care multe școli le înfruntă pot fi asemănate cu cele întâmpinate de exploratori în urmă cu 100 de ani. Dacă dorim ca școlile să rămână deschise și elevii să fie educați cu caracter este nevoie de sacrificiu din partea directorului, profesorilor și părinților. Uneori se iau decizii dureroase, cum ar fi, reducerea personalului și a salariilor. Trăim într-o cultură în care suntem obișnuiți cu mult și tot mai mult, de aceea este tot mai greu să găsim și să trăim o virtute cum este cea a mulțumirii. Acest lucru este și mai adevărat în circumstanțe adverse. Însă avem în față o alegere.

Benjamin Franklin întreba: “Cine este bogat? Cel care este mulțumit. Cine este mulțumit? Nimeni.” Trăim într-o lume a nemulțumirii și acest lucru intervine în predarea noastră, în familiile noastre, în școlile noastre. Noi dorim să ne bucurăm de dar nu să fim mulțumitori și în timpul greutăților.

Școala noastră poartă un nume care ne oferă un exemplu concret de mulțumire în mijlocul celor mai grele circumstanțe. Richard Wurmbrand spunea “Dacă i-am mulțumi lui Dumnezeu pentru tot ceea ce face față de noi, nu am mai avea timp să ne plângem.” Astfel, în ciuda tuturor dificultăților prin care ne trece societatea românească, aleg astăzi să APRECIEZ părinții și elevii pentru toată încrederea și susținerea de care dau dovadă și să MULȚUMESC profesorilor mei dragi pentru dragostea, bucuria și entuziasmul pe care le manifestă în fiecare zi.

Într-adevăr schimbarea nu este ușoară, mai ales cînd este impusă de circumstanțe negative. Prin urmare, este imperativ necesar ca provocările și schimbările să nu ne descurajeze să trăim cu un spirit de bucurie fiecare zi și să sperăm că mâine va fi altfel.

Cu aleasă prețuire

prof. Cristian Lucaci

directorul Colegiului Richard Wurmbrand Iași

 [fbphotos id=181109168635624]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.